Olakšajte sebi planiranje proizvodnje uz sajt Zemljoradničke zadruge Sto-Vet. Brzo, jednostavno i u bilo kom trenutku možete poručiti robu na našem sajtu. Pročitajte više.

Vi ste ovde:    Stovet > Ratarstvo > Suncokret > Pesticidi > Fungicidi

Propulse 250 se 1/1

 • BAYER

Prijavite se da bi videli VP cenu

Maloprodajna cena/lit:    5.140,00 din.

Nema ocena pesticida PROPULSE 250 SE 1/1

Ocenite pesticid

Trebovanje robe

Naziv njive:

Površina njive (Ha):

Unesite količinu:


Izračunajte količinu pesticida koju trebate primeniti na Vašu njivu

Naziv njive:

Unesite površinu njive u:

* Hektarima:    Ha ar m2

* Katastarskim jutrima:    jutro motika

* Lancima:    lanac motika

Unesite količinu pesticida koju želite primeniti po hektaru (u litrima):

U opisu proizvoda pročitajte preporučene doze primene. Navedene preporučene doze primene su isključivo preporuka proizvođača, a ne ZZ Sto-Vet.

Propulse 250 SE je sistemični fungicid za suzbijanje prouzrokovača bolesti šećerne repe, uljane repice, soje i suncokreta.

 • AKTIVNA MATERIJA: fluopiram 125 g/l, protiokonazol 125 g/l
 • Usev/zasad u kome se primenjuje: šećerna repa, uljana repica, sunckoret, soja
 • Proizvođač: Bayer

OBLIK I OZNAKA FORMULACIJE: suspo-emulzija – SE

Način delovanja:Propulse 250 SE sadrži dve aktivne materije različitih mehanizama delovanja. Fluopiram je aktivna materija iz hemijske grupe piridiletilamida koja deluje kao inhibitor sukcinat dehidrogenaze (SDHI) ometajući normalan transport elektrona u mitohondrijama u procesu disanja. Osim toga, fluopiram negativno utiče na porast micelije kao i na klijanje spora, sprečavajući na taj način širenje patogena.

Protiokonazol, aktivna materija iz grupe triazola, odlikuje se produženim protektivnim, kurativnim i eradikativnim delovanjem, a mehanizam delovanja se zasniva na inhibiciji biosinteze ergosterola u ćelijskim membranama patogena.

Priprema rastvora za tretiranje:

Potrebnu količinu preparata pomešati sa vodom u odvojenom sudu. Rastvor uliti u rezervoar prskalice koji je do pola napunjen vodom. Dodati preostalu potrebnu količinu vode uz neprekidno mešanje.

Primena:

Propulse 250 SE se primenjuje folijarno u usevima: :

 • šećerne repe, za suzbijanje prouzrokovača pegavosti lista šećerne repe (Cercospora beticola) od zatvaranja redova do dostizanja veličine korena za vađenje (31 - 49 BBCH skale) u količini primene od 1,0-1,2 l/ha (10-12 ml na 100 m2) uz utrošak vode od 200 – 400 l/ha (2 – 4 l na 100 m2). Sa tretiranjem otpočeti po pojavi prvih simptoma bolesti i pre nego što se ostvare uslovi za širenje oboljenja.
 • uljane repice - za suzbijanje prouzrokovača bele truleži (Sclerotinia sclerotiorum), sive truleži (Botrytis cinerea) i crne pegavosti (Alternaria sp.), od fenofaze razvoja lista do formiranja ploda (14 - 73 BBCH skale) u količini primene 1 l/ha (10 ml na 100 m2) uz utrošak vode od 200 – 400 l/ha (2 – 4 l na 100 m2). *
 • suncokreta za suzbijanje prouzrokovača bele truleži (Sclerotinia sclerotiorum), sive truleži (Botrytis cinerea), mrke pegavosti (Alternaria spp.) i sivomrke pegavosti suncokreta (Phomopsis helianthi), od faze 7 listova do kraja cvetanja (BBCH 16 – 69) u količini primene 1 l/ha (10 ml na 100 m2) i uz utrošak vode od 200 – 400 l/ha (2 – 4 l na 100 m2) .*
 • soje za suzbijanje prouzrokovača bele truleži (Sclerotinia sclerotiorum), sušenja stabla i mahuna soje (Phomopsis spp.), od početka cvetanja do faze kada je 50 % mahuna dostiglo konačnu veličinu (BBCH 16 – 69) u količini primene 1 l/ha (10 ml na 100 m2) uz utrošak vode od 200 – 400 l/ha (2 – 4 l na 100 m2).*
Napomene:
 • Maksimalan broj tretiranja u toku godine je dva puta na istoj površini.
 • tretiranje iz vazduhoplova nije dozvoljeno;
 • prilikom tretiranja strogo poštovati vodozaštitne zone i sprečiti kontaminaciju površinskih voda i drenažnih sistema, tretirajući najmanje 20 m udaljeno od njih;
 • fungicid Propulse 250 SE je kompatibilan sa većinom sredstava za tretiranje useva šećerne repe, ali svakako savetujemo da se pre kombinovanja izvrši proba mešanja;
 • radi uspešnog suzbijanja pegavosti lista šećerne repe i očuvanja raspoloživih sistemičnih fungicida, preporučuje se kombinovanje sa kontaktnim preparatima na bazi hlorotalonila.

Karenca (vreme između poslednje primene preparata i berbe, odnosno žetve): šećerna repa - 14 dana, suncokret - 28 dana, soja i uljana repica - 56 dana.


Pogledajte ostale proizvode koji sadrže aktivne materije kao PROPULSE 250 SE 1/1

PROPULSE 5/1   fluopiram 125 g/l, protiokonazol 125 g/l

Bayer     VP cena/lit: 0,00 din.   MP cena/lit: 0,00 din.   Stanje zaliha: trenutno nema na stanju

KURSNA LISTA

dekalb
aquamax
Bayer srbija
kws
syngenta
ns seme
lg
basf
chemical agrosava

Sto-Vet klub zemljoradnika

Držite korak s vremenom. Učlanite se u Sto-Vet-ov klub zemljoradnika i dobijate brojne pogodnosti.
Učlanite se

Mala Pijaca

Prodajete prasad, piliće ili slamu?
Ili kupujete?
Na pravom ste mestu, Sto-Vet-ova mala pijaca povezuje prodavce i kupce.
Oglasi