Olakšajte sebi planiranje proizvodnje uz sajt Zemljoradničke zadruge Sto-Vet. Brzo, jednostavno i u bilo kom trenutku možete poručiti robu na našem sajtu. Pročitajte više.

Vi ste ovde:    Stovet > Ratarstvo > Suncokret > Pesticidi > Fungicidi

Maxim 025 fs

  • SYNGENTA

Prijavite se da bi videli VP cenu

Maloprodajna cena/kg:    0,00 din.

Nema ocena pesticida MAXIM 025 FS

Ocenite pesticid

Trebovanje robe

Naziv njive:

Površina njive (Ha):

Unesite količinu:


Izračunajte količinu pesticida koju trebate primeniti na Vašu njivu

Naziv njive:

Unesite površinu njive u:

* Hektarima:    Ha ar m2

* Katastarskim jutrima:    jutro motika

* Lancima:    lanac motika

Unesite količinu pesticida koju želite primeniti po hektaru (u litrima):

U opisu proizvoda pročitajte preporučene doze primene. Navedene preporučene doze primene su isključivo preporuka proizvođača, a ne ZZ Sto-Vet.

Fungicid za tretiranje semena suncokreta u cilju suzbijanja bele truleži, crne pegavosti i sive truleži na semenu i mladim biljkama.

  • AKTIVNA MATERIJA: fludioksonil (25 g/l)
  • Usev/zasad u kome se primenjuje: suncokret
  • Proizvođač: Syngenta

Oblik i oznaka formulacije: Koncentrovana suspenzija za tretiranje semena (FS)

Primena:

Maxim 025 FS je sistemični fungicid sa protektivnim i kurativnim delovanjem koji se primenjuje za tretiranje semena suncokreta u procesu dorade ili pred setvu, radi suzbijanja prouzrokovača bele truleži (Sclerotinia sclerotiorum), crne pegavosti (Alternaria spp.) i sive truleži (Botrytis cinerae) na semenu i mladim biljaka, u količini od 0,3-0,5 l na 100 kg semena suncokreta, uz dodatak 0,5 l vode.
Preparat se primenjuje najranije tri meseca pre setve, a najkasnije pred samu setvu semena suncokreta. Maxim 025 FS može se na istom semenu primeniti samo jednom, nakon čega tretirano seme mora biti posejano.

Način delovanja: Fludioksonil ostaje na površini semena, sprečavajući klijanje spora i ostvarivanje infekcije u ranim fazama razvoja biljaka.

Preporuka za primenu: Tretirano seme ne koristiti za ishranu ljudi, riba, ptica i drugih domaćih ili divljih životinja. Tretirano seme ne ostavljati na površini zemlje.
Preparat se nanosi na seme pomoću aplikatora ili mešanjem sa semenom u zatvorenim uređajima za vlažno tretiranje semena (Slurry metod) čime se obezbeđuje ravnomerna pokrivenost semena. Preparat se nanosi na suvo i kalibrisano seme visokog procenta klijavosti koje nije prethodno tretirano drugim sredstvima za tretiranje semena.
Neposredno pre nanošenja na seme, preparat se može pomešati sa nekim drugim sredstvom za tretiranje semena.
Preparat se može mešati sa drugim insekticidima i fungicidima koji su formulisani kao tečne suspenzije za tretiranje semena (WS/FS/SC/CS) i koji su neutralne reakcije. Ne sme se mešati sa SL formulacijama pesticida (koncentratima za rastvor) i preparatima koji sadrže organske rastvarače (najčešće koncentrati za emulziju (EC).
Prilikom tretiranja semena i setve sprečiti kontaminaciju voda. Za tretiranje semena koriste se mašine koje obezbeđuju intenzivno mešanje semena, da bi se postiglo ravnomerno nanošenje preparata. Ukoliko se tretirano seme ostavlja za setvu u narednoj sezoni, treba pre setve proveriti njegovu klijavost.

Karenca (vreme između poslednje primene preparata i berbe, odnosno žetve): Obezbeđena je vremenom primene preparata.

NapomenaPRE PRIMENE OBAVEZNO PROČITATI UPUTSTVO ZA UPOTREBU !
Primena iz vazduhoplova nije dozvoljena.

KURSNA LISTA

dekalb
aquamax
Bayer srbija
kws
syngenta
ns seme
lg
basf
chemical agrosava

Sto-Vet klub zemljoradnika

Držite korak s vremenom. Učlanite se u Sto-Vet-ov klub zemljoradnika i dobijate brojne pogodnosti.
Učlanite se

Mala Pijaca

Prodajete prasad, piliće ili slamu?
Ili kupujete?
Na pravom ste mestu, Sto-Vet-ova mala pijaca povezuje prodavce i kupce.
Oglasi