Olakšajte sebi planiranje proizvodnje uz sajt Zemljoradničke zadruge Sto-Vet. Brzo, jednostavno i u bilo kom trenutku možete poručiti robu na našem sajtu. Pročitajte više.

Vi ste ovde:    Stovet > Ratarstvo > Psenica > Pesticidi > Insekticidi

Karate zeon 0.05/1

  • SYNGENTA

Prijavite se da bi videli VP cenu

Maloprodajna cena/kom:    0,00 din.

Nema ocena pesticida KARATE ZEON 0.05/1

Ocenite pesticid

Trebovanje robe

Naziv njive:

Površina njive (Ha):

Unesite količinu:


Izračunajte količinu pesticida koju trebate primeniti na Vašu njivu

Naziv njive:

Unesite površinu njive u:

* Hektarima:    Ha ar m2

* Katastarskim jutrima:    jutro motika

* Lancima:    lanac motika

Unesite količinu pesticida koju želite primeniti po hektaru (u litrima):

U opisu proizvoda pročitajte preporučene doze primene. Navedene preporučene doze primene su isključivo preporuka proizvođača, a ne ZZ Sto-Vet.

Kontaktni i utrobni insekticid za suzbijanje štetnih insekata u zasadu breskve, usevima pšenice, šećerne repe i uljane repice.

  • AKTIVNA MATERIJA: lambda-cihalotrin (50 g/l)
  • Usev/zasad u kome se primenjuje: pšenica, šećerna repa, uljana repica
  • Proizvođač: Syngenta

Oblik i oznaka formulacije: Suspenzija kapsula (CS)

Primena:

Karate Zeon je kontaktni i utrobni insekticid širokog spektra delovanja, koji se koristi u:

  • zasadu breskve, za suzbijanje breskvinog smotavca (Cydia molesta), u koncentraciji 0,02% uz utrošak vode od 600 -1000 l/ha tj. 2 ml u 6-10 l vode na 100 m2, tretiranjem u vreme maksimalnog leta leptira ili u početku piljenja gusenica, ili pri prvim oštećenjima na mladarima, a drugo prskanje po potrebi izvršiti 12-14 dana posle prvog tretiranja;
  • usevu pšenice, za suzbijanje žitne pijavice (Lema melanopa), u količini 0,2 l/ha uz utrošak vode od 200-400 l/ha tj. 2 ml u 2-4 l vode na 100 m2, tretiranjem mlađih stadijuma larvi, a drugo prskanje po potrebi posle 14 dana posle prvog tretiranja;
  • usevu šečerne repe, za suzbijanje lisnih sovica (Mamestra spp.), u količini 0,2 l/ha uz utrošak vode od 200-400 l/ha tj. 2 ml u 2-4 l vode na 100 m2, tretiranjem mlađih stadijuma larvi, a drugo prskanje po potrebi posle 14 dana posle prvog tretiranja.
  • usevu uljane repice, za suzbijanje repičinog sjajnika (Meligethes aeneus), u količini od 0,25 do 0,35 l/ha, uz utrošak vode od 400 l/ha, tretiranjem u fazi pre početka cvetanja (faze BBCH 50-59), odnosno na početku pojave imaga.

Način delovanja:Karate Zeon kao i drugi piretroidni insekticidi nema sistemično delovanje, već je izrazito kontaktni preparat. Neophodno je, usev (zasad) koji se tretira dobro i ravnomerno prekriti rastvorom sredstva.
Karate Zeon je formulisan kao suspenzija mikrokapsula namenjene isključivo da zaštite osobu koja primenjuje preparat od potencijalne pojave preosetljivosti i crvenila kože koji se često javljaju kod primene piretroidnih insekticida. Neposredno posle primene po dospevanju na ciljnu površinu i sušenje depozita, zeon mikrokapsule se raspadaju osobobađajući aktivnu materiju u potpunosti ispoljavajući visoku efikasnost.

Preporuka za primenu:Karate Zeon se može na istoj površini upotrebiti najviše dva puta u toku godine, a u usevu uljane repice jednom. Zbog opasnosti od razvoja rezistentnosti insekata i ukrštene rezistentnosti, naročito pri suzbijanju smotavca, alternativno ne primenjivati preparate iz grupe piretroida.
Primena iz vazduhoplova je dozvoljena pod sledećim uslovima: površine koje se tretiraju moraju biti udaljene najmanje 500 m od naselja i poljoprivrednih objekata, 300 m od voda i izvorišta voda, brzina vetra ne sme biti veća od 3 m/s, a rubne zone (200-500 m) se tretiraju sa zemlje.
Preparat je otrovan za pčele, pa izbegavati primenu u vreme cvetanja i aktivnosti pčela.

Karenca (vreme između poslednje primene preparata i berbe, odnosno žetve): 14 dana za breskvu i šećernu repu, 35 dana za pšenicu, 42 dana za uljanu repicu.

NapomenaPRE PRIMENE OBAVEZNO PROČITATI UPUTSTVO ZA UPOTREBU !br /> Primena iz vazduhoplova je dozvoljena.


Pogledajte ostale proizvode koji sadrže aktivne materije kao KARATE ZEON 0.05/1

LAMDEX 50 L+C 1/1   lambda-cihalotrin 50 g/l

Adama     VP cena/kg: 26,60 €   MP cena/kg: 2.870,00 din.   Stanje zaliha: trenutno nema na stanju

KAISO WG 150GR   lambda-cihalotrin 50 g/kg

Agrimatco     VP cena/kom: 4,60 €   MP cena/kom: 620,00 din.   Stanje zaliha: trenutno nema na stanju

KURSNA LISTA

dekalb
aquamax
Bayer srbija
kws
syngenta
ns seme
lg
basf
chemical agrosava

Sto-Vet klub zemljoradnika

Držite korak s vremenom. Učlanite se u Sto-Vet-ov klub zemljoradnika i dobijate brojne pogodnosti.
Učlanite se

Mala Pijaca

Prodajete prasad, piliće ili slamu?
Ili kupujete?
Na pravom ste mestu, Sto-Vet-ova mala pijaca povezuje prodavce i kupce.
Oglasi