Olakšajte sebi planiranje proizvodnje uz sajt Zemljoradničke zadruge Sto-Vet. Brzo, jednostavno i u bilo kom trenutku možete poručiti robu na našem sajtu. Pročitajte više.

Vi ste ovde:    Stovet > Ratarstvo > Psenica > Pesticidi > Herbicidi

Peak 75 wg 0,02/1

  • AGROMARKET

Prijavite se da bi videli VP cenu

Maloprodajna cena/kom:    0,00 din.

Nema ocena pesticida PEAK 75 WG 0,02/1

Ocenite pesticid

Trebovanje robe

Naziv njive:

Površina njive (Ha):

Unesite količinu:


Izračunajte količinu pesticida koju trebate primeniti na Vašu njivu

Naziv njive:

Unesite površinu njive u:

* Hektarima:    Ha ar m2

* Katastarskim jutrima:    jutro motika

* Lancima:    lanac motika

Unesite količinu pesticida koju želite primeniti po hektaru (u litrima):

U opisu proizvoda pročitajte preporučene doze primene. Navedene preporučene doze primene su isključivo preporuka proizvođača, a ne ZZ Sto-Vet.

Selektivni herbicid za suzbijanje širokolisnih korova u pšenici i kukuruzu.

  • AKTIVNA MATERIJA: prosulfuron (750 g/l)
  • Usev/zasad u kome se primenjuje: kukuruz
  • Proizvođač: Agromarket

Oblik i oznaka formulacije: Vodorastvorljive granule (WG)

Primena:

Peak 75 WG je selektivni translokacioni i folijarni herbicid sa rezidualnim delovanjem koji se primenjuje za suzbijanje jednogodišnjih i nekih višegodišnjih širokolisnih korova, kao što su ambrozija (Ambrosia artemisifolia), štir obični (Amaranthus retroflexus), vijušac njivski (Bilderdycia convolvulus), pepeljuga obična (Chenopodium album), pepeljuga srcolisna (Ch. hybridum), tatula obična (Datura stramonium), kamilica prava (Marticaria chamomilla), dvornik ptičiji (Polygonum aviculare), gorušica poljska (Sinapis arvensis), boca obična (Xanthium strumarium) u usevu:

  • kukuruza, u količini od 20 g/ha (jedna vodotopiva vrećica) uz utrošak vode 200-400 l/ha, uz dodatak okvašivača Extravon® u koncentraciji od 0,1%, u vreme kada kukuruz ima od 3 do 6 listova (faza 13-16 BBCH skale), a korovi su nikli i nalaze se u ranim fazama razvoja, sa najviše 4-6 listova;
  • pšenice, u količini od 20 g/ha (jedna vodotopiva vrećica) uz utrošak vode 200-400 l/ha, uz dodatak okvašivača Extravon® u koncentraciji od 0,1%, u proleće kada se pšenica nalazi u fazi od 3 lista do kraja bokorenja (faza 23-39 BBCH skale), a korovi su nikli i nalaze se u ranijim fazama razvoja, sa najviše 4-6 listova.

Način delovanja: Aktivna materija herbicida Peak 75 WG je iz grupe sulfonil urea, sa širokim spektrom delovanja na jednogodišnje i višegodišnje širokolisne korove. Prosulfuron se apsorbuje listom i korenom i transportuje do tačaka porasta (meristema), kao mesta delovanja.

Preporuka za primenu: Peak 75 WG se može na istoj površini primeniti samo jednom u toku godine. Ne sme se primenjivati zajedno ili posle primene organo-fosfornih insekticida. Prilikom prskanja sprečiti zanošenje rastvora preparata na susedne osetljive useve i zasade. Ukoliko temperatura vazduha pređe 30°C prekinuti tretiranje. Ne tretirati kada se sledećeg jutra nakon prskanja očekuje pojava mraza. Preparat ne primenjivati na zemljištima sa pH > 7,5 (slatine) ili ako se usev nalazi u stanju stresa usled nepovoljnih vremenskih uslova (suša, obilne padavine) ili usled inenzivnog napada štetočina ili bolesti.
Preparat se može mešati sa drugim sredstvima za zaštitu bilja. U slučaju mešanja sa tečnim preparatima, prvo rastvoriti vodotopive vrećice (granule) Peak 75 WG u manjoj količini vode, a potom uz dodavanje ostatka vode dodati i tečno sredstvo. Ne sme se mešati sa organo-fosfornim insekticidima.
Peak 75 WG nije fitotoksičan ako se primeni u naznačeno vreme i u preporučenim dozama. Prilikom primene potrebno je sprečiti zanošenje preparata na okolne osetljive useve i zasade.
Posle žetve useva (pšenice ili kukuruza) preporučuje se duboko oranje da bi se poboljšala razgradnja herbicida. U slučaju prevremenog preoravanja, na tretiranoj parceli posle obaveznog oranja mogu sesejati kukuruz i pšenicu. Herbicid Peak 75 WG ne predstavlja rizik za naredne useve, osim šećerne repe, koja se može sejati 12 meseci od primene. Primena doze veće od preporučene ili preklapanje tretiranih površina može dovesti do oštećenja narednih useva suncokreta, soje i šećerne repe.

Karenca (vreme između poslednje primene preparata i berbe, odnosno žetve): Obezbeđena je vremenom primene preparata.

NapomenaPRE PRIMENE OBAVEZNO PROČITATI UPUTSTVO ZA UPOTREBU !
Primena iz vazduhoplova nije dozvoljena.

KURSNA LISTA

dekalb
aquamax
Bayer srbija
kws
syngenta
ns seme
lg
basf
chemical agrosava

Sto-Vet klub zemljoradnika

Držite korak s vremenom. Učlanite se u Sto-Vet-ov klub zemljoradnika i dobijate brojne pogodnosti.
Učlanite se

Mala Pijaca

Prodajete prasad, piliće ili slamu?
Ili kupujete?
Na pravom ste mestu, Sto-Vet-ova mala pijaca povezuje prodavce i kupce.
Oglasi