Olakšajte sebi planiranje proizvodnje uz sajt Zemljoradničke zadruge Sto-Vet. Brzo, jednostavno i u bilo kom trenutku možete poručiti robu na našem sajtu. Pročitajte više.

Vi ste ovde:    Stovet > Povrtarstvo > Pesticidi > Herbicidi

Dancor 500 gr

 • OSTALI

Prijavite se da bi videli VP cenu

Maloprodajna cena/kom:    0,00 din.

Nema ocena pesticida DANCOR 500 GR

Ocenite pesticid

Trebovanje robe

Naziv njive:

Površina njive (Ha):

Unesite količinu:


Izračunajte količinu pesticida koju trebate primeniti na Vašu njivu

Naziv njive:

Unesite površinu njive u:

* Hektarima:    Ha ar m2

* Katastarskim jutrima:    jutro motika

* Lancima:    lanac motika

Unesite količinu pesticida koju želite primeniti po hektaru (u litrima):

U opisu proizvoda pročitajte preporučene doze primene. Navedene preporučene doze primene su isključivo preporuka proizvođača, a ne ZZ Sto-Vet.

Selektivni sistemični herbicid koji se primenjuje za suzbijanje širokolisnih korova u usevu krompira, lucerke, soje i paradajza (iz rasada)

 • AKTIVNA MATERIJA: metribuzin 700 g/kg
 • Usev/zasad u kome se primenjuje: lucerka, soja, krompir, paradajz (iz rasada)
 • Proizvođač: Ostali

OBLIK I OZNAKA FORMULACIJE: WG (vododisperzibilne granule)

Primena:
 • u krompiru:
  - posle sadnje, a pre nicanja krompira, u količinama 0,75-1,0 kg/ha i to: 0,75 kg/ha na lakim zemljištima (7,5 g na 100 m2); 1 kg/ha na srednje teškim i teškim zemljištima (10 g na 100 m2);
  - posle nicanja krompira, kada dostigne visinu 5-10 cm, u količini 0,5-0,7 kg/ha i to: 0,5 kg/ha (5 g na 100 m2) na srednje teškim zemljištima, a 0,75 kg/ha (7,5 g na 100 m2) na teškim i humusom bogatim zemljištima (iznad 4% humusa).
  - Dancor se ne sme koristiti na izrazito lakim zemljištima, a posle nicanja krompira u sortama: Jearla, SV 77/40 i 76/48, a za novije sorte treba proveriti selektivnost,
 • u soji, u količini 0,5 kg/ha (5 g na 100 m2) tretiranjem posle setve, a pre nicanja soje pod uslovom da na tretiranoj parceli ostaci atrazina nisu veći od 0,1 mg/kg. Radi proširenja spektra delovanja i na one korove na koje ne deluje, Dancor se u soji može kombinovati sa preparatima na bazi 50% linurona i to: 0,3 kg/ha Dancora + 1,5 kg(L)/ha preparata na bazi linurona (Afalon-tečni, Afalon, Linurex i dr.). Tretiranje se takođe obavlja posle setve, a pre nicanja useva. Na izrazito lakim zemljištima ne preporučuje se primena Dancora u soji.
 • u zasnovanoj lucerki, u količini 0,75-1,0 kg/ha (7,5-10 g na 100 m2) u zavisnosti od tipa zemljišta, tretiranjem u fazi mirovanja lucerke (februar-mart). Manje količine primenjuju se na lakšim, a veće na težim i humusom bogatijim zemljištima.
 • u paradajzu, 8-10 dana nakon rasađivanja, primenjuje se u količini od 0,5 kg/ha (5 g/100 m2) na zemljištima sa sadržajem humusa od 3-5 % ; 0,75 kg/ha (7,5 g/100 m2) na zemljištima sa sadržajem humusa preko 5 %.
Spektar delovanja

Dobro suzbija sledeće korovske vrste: teofrastova lipica (Abutilon theophrasti), štirevi (Amaranthus spp), ambrozija pelenasta (Ambrosia artemisiifolia), repica crna (Brassica nigra), loboda obična (Atriplex patula), tarčužak obični (Capsella bursa-pastoris), pepeljuge (Chenopodium spp), lubeničarka njivska (Hibiscus trionum), dvornici ptičji (Polygonum spp), tušt obični (Portulaca oleracea), rotkva divlja (Raphanus raphanistrum), gorušica poljska (Sinapis arvensis), čistac jednogodišnji (Stachys anua), posunac obični (Heliotropium europeum), konica obična (Galinsoga parviflora).

Zadovoljavajuće suzbija: tatula obična (Datura stramonium).

Slabo suzbija: pomoćnica obična (Solanum nigrim), boce (Xanthium spp).

Napomena:Ne sme se primenjivati na slabo humusnim zemljištima (koja sadrže manje od 1 % humusa), kao ni u usevima krompira sorte Jerla, Voran, SV 77/40, SV 76/48. Za nove sorte krompira, mora se ispitati selektivnost. Ne sme se primenjivati u usevu paradajza iz semena. Na tretiranim površinama najmanje 4 meseca ne gajiti druge useve, a naročito kupusnjače, repu, salatu, krastavac i lubenice.

Karenca (vreme između poslednje primene preparata i berbe, odnosno žetve): 42 dana za krompir i paradajz, a za soju i lucerku obezbedena vremenom primene.


Pogledajte ostale proizvode koji sadrže aktivne materije kao DANCOR 500 GR

LORD 700-WDG 0,5KG   metribuzin 700 g/kg

Agrimatco     VP cena/kom: 0,00 din.   MP cena/kom: 2.678,00 din.   Stanje zaliha: na stanju

MISTRAL 0,1   metribuzin 700 g/kg

Adama     VP cena/kom: 0,00 din.   MP cena/kom: 0,00 din.   Stanje zaliha: trenutno nema na stanju

KURSNA LISTA

dekalb
aquamax
Bayer srbija
kws
syngenta
ns seme
lg
basf
chemical agrosava

Sto-Vet klub zemljoradnika

Držite korak s vremenom. Učlanite se u Sto-Vet-ov klub zemljoradnika i dobijate brojne pogodnosti.
Učlanite se

Mala Pijaca

Prodajete prasad, piliće ili slamu?
Ili kupujete?
Na pravom ste mestu, Sto-Vet-ova mala pijaca povezuje prodavce i kupce.
Oglasi