Olakšajte sebi planiranje proizvodnje uz sajt Zemljoradničke zadruge Sto-Vet. Brzo, jednostavno i u bilo kom trenutku možete poručiti robu na našem sajtu. Pročitajte više.

Vi ste ovde:    Stovet > Okvasivaci

N-lock nitrogen 10/1

 • PIONEER/CORTEVA

Prijavite se da bi videli VP cenu

Maloprodajna cena/lit:    1.460,00 din.

N-LockTM je inhibitor nitrifikacije koji se zajedno sa organskim đubrivima i ostacima proizvodnje biogasa koristi u svrhu optimizacije prinosa i smanjenja gubitka azota. N-LockTM, osigurava efikasno iskorišćavanje azota, posebno u usevu kukuruza. Inovativna formula zasnovana na vrhunskoj tehnologiji OptinyteTM omogućava visok stepen otpuštanja aktivnih materija.

 • AKTIVNA MATERIJA: 200g/l nitrapirin
 • Usev/zasad u kome se primenjuje: sva zemljišta
 • Proizvođač: Pioneer/corteva
Opis proizvoda:
 • Aktivna materija: 200g/l nitrapirin;
 • Formulacija: mikrokapsulirana suspenzija (CS);
 • Područje primene: osoka/stajnjak, ostaci u proizvodnji biogasa, mineralna đubriva;

Dodatno doziranje i unos u zemljište:N-LockTM se može dodati osoki/stajnjaku ili ostacima proizvodnje biogasa u skladištu, neposredno pre upotrebe ili tokom punjenja cisterne. Unos N-LockTM u zemljište poboljšava delovanje proizvoda. Ukoliko N-LockTM nije moguće uneti i inkorporirati, dovoljno je da 5 dana nakon upotrebe bude 12 mm padavina.

Primena pre setve

Kod upotrebe čvrstih mineralnih đubriva pre setve:>
Promešati N-LockTM sa "pre-emergence" herbicidima; Preporučuje se upotreba N-LockTM pre đubrenja; Maksimalno 5 dana razlike između primene N-LockTM i đubriva; Što skorije navodnjavanje, ili 12 mm padavina ili inkorporirati

Kod upotrebe osoke/stajnjaka pre setve:
Preporučuje se primena N-LockTM pre đubrenja stajnjakom: pomoću prskalice 2,5 litra na ha, 200 litara; Smese ili promešati u cisterni; važno je upotrebiti 2,5 l proizvoda na ha; Maksimalna razlika 5 dana između primene N-LockTM I osoke/stajnjaka; najbolje je isti dan ili istovremeno; Inkorporacija istovremeno sa osokom/stajnjakom.

Primena posle nicanja

Najbolje vreme: Stadijum kukuruza 4 do 8 listova

Kod upotrebe čvrstih mineralnih azotnih đubriva:
Promešati N-LockTM sa post-emergence herbicidima; Preporučuje se upotreba N-LockTM pre đubrenja; Maksimalno vreme između primene N-LockTM i đubriva je 5 dana; Navodnjavati što pre, ili više od 12 mm padavina ili inkorporiranje.

N-LockTM produžava vreme razlaganja azota iz amonijačnog (NH4+) u nitratni oblik (NO3-) u zemljištu na osnovu selektivnog ometanja bakterija (Nitrosomonas) u zemljištu (inhibitori nitrifikacije). Dodavanjem N-LockTM kod prolećnog đubrenja žitnih polja sprečava se prekomerno iskorišćavanje i prekomerna zasićenost biljaka hranljivim materijama, koje je kasnije teško pohraniti. N-LockTM sprečava neočekivanu potrošnju većih količina nitrata. Kukuruz, šećerna repa i krompir su kulture koje azot trebaju kasnije nego ostale kulture. N-LockTM omogućava odgovarajuću dostupnost azota i povećanje njegove korisnosti. Zahvaljujući boljem iskorišćavanju azota, N-LockTM omogućava veće prinose svih poljoprivrednih kultura. Azot se gubi i u obliku gasa i prilikom ispiranja u obliku nitrata u dubljim slojevima zemljišta, tj. odlazi u podzemne vode. Biljke trebaju optimalno koristiti azot kako bi se smanjili gubici i povećala njegova efikasnost.

Biljke usvajaju azot u obliku amonijaka ili u obliku nitrata. S obzirom na potencijalne gubitke, oba oblika treba posebno proceniti:

Amonijačni oblik (NH4+)

 • Kontinuirana apsorpcija preko korena;
 • Zbog povezanosti s česticama gline i humusa kretanje je ograničeno;
 • Bolji rast korena;
 • Bolja dostupnost fosfora i mikroelemenata.

Nitratni oblik (NO3+)

 • Rastvorljiv je u podzemnoj vodi, tako da ima trenutno delovanje;
 • Rizik od prolaska kroz slojeve zemljišta zbog odnošenja sa podzemnom vodom;
 • Nestanak u gasovitom obliku zbog denitrifikacije.

Povećana potreba za hranom, veća odgovornost za biljnu proizvodnju, ekološki prihvatljivo korišćenje đubriva. Poljoprivrednici se i danas suočavaju sa mnogim izazovima. Uspešna i efikasna poljoprivreda zahteva inovacije. N-LockTM je inovativni inhibitor nitrifikacije koji na moderan način povezuje prinose i produktivnost.

KURSNA LISTA

dekalb
aquamax
Bayer srbija
kws
syngenta
ns seme
lg
basf
chemical agrosava

Sto-Vet klub zemljoradnika

Držite korak s vremenom. Učlanite se u Sto-Vet-ov klub zemljoradnika i dobijate brojne pogodnosti.
Učlanite se

Mala Pijaca

Prodajete prasad, piliće ili slamu?
Ili kupujete?
Na pravom ste mestu, Sto-Vet-ova mala pijaca povezuje prodavce i kupce.
Oglasi