Olakšajte sebi planiranje proizvodnje uz sajt Zemljoradničke zadruge Sto-Vet. Brzo, jednostavno i u bilo kom trenutku možete poručiti robu na našem sajtu. Pročitajte više.

Vi ste ovde:    Stovet > Vocarstvo > Pesticidi > Insekticidi

Envidor 240 sc 500 ml

 • BAYER

Veleprodajna cena/kom:     0,00 din.

Maloprodajna cena/kom:    0,00 din.

Nema ocena pesticida ENVIDOR 240 SC 500 ML

Ocenite pesticid

Trebovanje robe

Naziv njive:

Površina njive (Ha):

Unesite količinu:


Izračunajte količinu pesticida koju trebate primeniti na Vašu njivu

Naziv njive:

Unesite površinu njive u:

* Hektarima:    Ha ar m2

* Katastarskim jutrima:    jutro motika

* Lancima:    lanac motika

Unesite količinu pesticida koju želite primeniti po hektaru (u litrima):

U opisu proizvoda pročitajte preporučene doze primene. Navedene preporučene doze primene su isključivo preporuka proizvođača, a ne ZZ Sto-Vet.

Envidor 240 SC je kontaktni akaricid i insekticid namenjen za suzbijanje štetnih grinja i kruškine buve.

 • AKTIVNA MATERIJA: spirodiklofen 240 g/l
 • Usev/zasad u kome se primenjuje: jabuka, kruška, malina, vinova loza
 • Proizvođač: Bayer

OBLIK I OZNAKA FORMULACIJE: koncentrat za suspenziju - SC

Način delovanja Aktivna materija spirodiklofen deluje na potpuno nov način inhibicijom sinteze lipida. Pripada novoj hemijskoj grupi tetraničnih kiselina. Mehanizam delovanja pruža efikasnu zaštitu bez straha od pojave unakrsne rezistencije sa postojećim akaricidima. Preparat Envidor se čvrsto veže za površinu lista, te je na taj način onemogućeno ispiranje i osigurano je dugotrajno delovanje. Odlikuje se sporim inicijalnim delovanjem, te se prvi rezultati tretiranja mogu očekivati nakon 8-10 dana, a potpuna efikasnost nakon 14-16 dana. Rezultati se manifestuju u vidu smanjenja celokupne populacije, s obzirom na mehanizam delovanja-deluje na sve razvojne stadijume štetnih grinja. Ukoliko ženka grinja usvoji subletalnu (nedovoljnu) dozu preparata, jaja koja položi su sterilna. Larve, protonimfe i deutonimfe (razvojni stadijumi koji se hrane) efikasno su suzbijene sa dostizanjem sledećeg stadijuma mirovanja.

Primena:
 • koristi se u zasadu jabuka za: -suzbijanje crvenog voćnog pauka (Panonychus ulmi), u količini primene od 0,4-0,6 l/ha. Kada je krošnja viša od 3 metra treba povećati količinu preparata Envidor za 0,2 l/ha za svaki metar visine. Optimalno vreme primene je u proleće kad je ispiljeno 50-60% zimskih jaja, obavezno posle cvetanja. Ukoliko se tretmani vrše kasnije tokom vegetacije optimalno vreme primene je kada se registruje 3-5 odraslih jedinki na naličju lista, pre prenamnoženja.
  suzbijanje običnog paučinara (Tetranychus urticae). Ukoliko u voćnjacima preovlađuje populacija običnog paučinara u odnosu na crvenog voćnog pauka, prvi prolećni tretman treba izvršiti kada je ispiljeno 50-60% jaja običnog paučinara.
  suzbijanje jabukine rđaste grinje (Aculus schlechendali). Prilikom suzbijanja crvenog voćnog pauka i običnog paučinara u proleće, suzbija se i jabukina rđasta grinja. Ukoliko u toku vegetacije suzbijamo jabukinu rđastu grinju optimalno vreme primene je kada je registrovano 30 odraslih jedinki na naličju lista.
 • u zasadu kruške koristi se za suzbijanje: obične kruškine buve (Psilla pyri), velike kruškine buva (Psylla pyrinsuga). Količina primene je 0,6 l/ha. Optimalno vreme primene i najbolji rezultati se postižu u proleće kada je 40-50% jaja promenilo boju iz bele u žutu. Za suzbijanje letnjih generacija koristimo preparat Envidor u dozi 0,6-1 l/ha za 1000 litara vode, odnosno u koncentraciji od 0,06%, uz dodatak od 2,5 l/ha mineralnog ulja.
 • u zasadu vinove loze, za suzbijanje eriofidne grinje (Calepitrimerus vitis) u količini od 0,4 l/ha (4 ml na 100 m2) u vreme pojave prvih pokretnih formi, od pojave prvog lista do početka cvetanja (faze 11-55 BBHC-skale). Utrošak vode: 600 - 1000 l/ha (6-10l na 100 m2.
 • u zasadu maline koristi se za suzbijanje: eriofidne grinje lista maline (Phyllocoptes gracilis) u količini od 0,4l/ha u vreme pojave prvih pokretnih formi, do početka cvetanja maline. Utrošak vode: 600-1000l/ha

Dodatna uputstva za optimalno delovanje:

 • izbegavati primenu preparata u cvetanju
 • zbog osobina preparata Envidor potrebno je koristiti minimum 1000 l/ha vode
 • maksimalni broj tretiranja na istoj površini: jednom u toku godine.

Karenca (vreme izmedu poslednje primene preparata i berbe, odnosno žetve): Jabuka, kruška, vinova loza 14 dana, kod maline obezbeđena vremenom primene.

KURSNA LISTA

dekalb
aquamax
Bayer srbija
kws
syngenta
ns seme
lg
basf
chemical agrosava

Sto-Vet klub zemljoradnika

Držite korak s vremenom. Učlanite se u Sto-Vet-ov klub zemljoradnika i dobijate brojne pogodnosti.
Učlanite se

Mala Pijaca

Prodajete prasad, piliće ili slamu?
Ili kupujete?
Na pravom ste mestu, Sto-Vet-ova mala pijaca povezuje prodavce i kupce.
Oglasi