Olakšajte sebi planiranje proizvodnje uz sajt Zemljoradničke zadruge Sto-Vet. Brzo, jednostavno i u bilo kom trenutku možete poručiti robu na našem sajtu. Pročitajte više.

Vi ste ovde:    Stovet > Vocarstvo > Pesticidi > Fungicidi

Signum 30 g

  • BASF

Veleprodajna cena/kom:     0,00 din.

Maloprodajna cena/kom:    0,00 din.

Nema ocena pesticida SIGNUM 30 G

Ocenite pesticid

Trebovanje robe

Naziv njive:

Površina njive (Ha):

Unesite količinu:


Izračunajte količinu pesticida koju trebate primeniti na Vašu njivu

Naziv njive:

Unesite površinu njive u:

* Hektarima:    Ha ar m2

* Katastarskim jutrima:    jutro motika

* Lancima:    lanac motika

Unesite količinu pesticida koju želite primeniti po hektaru (u litrima):

U opisu proizvoda pročitajte preporučene doze primene. Navedene preporučene doze primene su isključivo preporuka proizvođača, a ne ZZ Sto-Vet.

Folijarni fungicid sa preventivnim i kurativnim delovanjem za suzbijanje bolesti koje se javljaju na starijem lišću, cvetovima i plodovima.

  • AKTIVNA MATERIJA: boskalid 267 g/kg + piraklostrobin 67 g/kg
  • Usev/zasad u kome se primenjuje: voćarstvo, povrtarstvo
  • Proizvođač: Basf

OBLIK I OZNAKA FORMULACIJE: Vododisperzibilne granule (WG)

Karakteristike

Preparat Signum je kombinacija dve aktivne materije koje deluju na proces disanja, ali na različitim mestima. Boskalid se koristi za suzbijanje gljiva koje se razvijaju na starijem lišću (Alternaria sp.), kao i za saprofitne gljive (Monilinia sp., Botrytis sp., Cladosporium sp.). Piraklostrobin ima široki spektar delovanja, prvenstveno na gljive koje se razvijaju na površini (ne prodiru duboko u biljno tkivo).

Kod visoke relativne i apsolutne vlažnosti koriste se maksimalne registrovane količine Signum-a.

Primena:

Kod krompira za suzbijanje prouzrokovača crne pegavosti krompira i paradajza (Alternaria solani). Primenjuje se u količini od 0,25 kg/ha (2,5 g/100 m2). Vreme primene je na početku infekcije, a drugo tretiranje 2 - 3 nedelje posle prvog tretiranja.

Kod paradajza za suzbijanje prouzrokovača crne pegavosti krompira i paradajza (Alternaria solani) u količini od 0,4 kg/ha (4 g/100 m2), kao i prouzrokovača plesnivosti lista paradjza (Fulvia fulva) u količini od 0,7 kg/ha (7 g/100 m2). Vreme primene je prvo na početku infekcije, a drugo i treće tretiranje 7 – 10 dana posle prvog, odnosno drugog tretiranja. Obavezno otvoriti i provetriti plastenik ili staklenik, pa onda koristiti Signum.

Kod breskve za suzbijanje prouzrokovača sušenja cvetova, rodnih grančica i mrke truleži plodova (Monilinia laxa i Monilinia fructigena). Vreme primene je od pojave cvetnog balona do punog cvetanja i/ili tokom zrenja plodova. Primenjuje se u količini 0,056 - 0,075% (5,60 - 7,5 g/10 l vode).

Kod višnje za suzbijanje prouzrokovača sušenja cvetova, rodnih grančica i mrke truleži plodova (Monilinia laxa). Primenjuje se u količini 0,56 - 0,75 kg/ha (5,6 – 7,5 g/100 m2). Vreme primene je početak cvetanja (10% cvetova otvoreno), dok je drugo tretiranje u fazi precvetavanja (cvetovi se smežuravaju, a većina cvetova je opala).

Kod luka za suzbijanje prouzrokovača plamenjače (Peronospora destructor) u količini 0,7 – 1 kg/ha (7-10 g/100 m2) i sive truleži (Botrytis cinerea) u količini od 1 kg/ha (10 g/100 m2).

Kod paprike za suzbijanje prouzrokovača sive truleži (Botrytis cinerea). Vreme primene je prvo na početku infekcije, a drugo i treće tretiranje je 7 – 10 dana posle prvog, odnosno drugog tretiranja. Primenjuje se u količini od 1 kg/ha (10 g/100 m2).

Kod salate za suzbijanje prouzrokovača sive truleži (Botrytis cinerea), plamenjače (Bremia lactuca), Sclerotinia sclerotiorum, Rhizoctonia solani u količini od 1,5 kg/ha (15 g/100 m2).

Kod jagoda za suzbijanje prouzrokovača sive truleži (Botrytis cinerea). Vreme primene je tokom cvetanja, precvetavanja do 7 dana pred berbu plodova. Primenjuje se u količini od 1,5 kg/ha (15 g/100 m2).

Kod malina za suzbijanje prouzrokovača sive truleži (Botrytis cinerea). Vreme primene je tokom cvetanja, precvetavanja do 7 dana pred berbu plodova. Primenjuje se u količini od 1,5 kg/ha (15 g/100 m2).

Druge primene:

Preparat Signum je u procesu proširenja dozvole za promet, za suzbijanje ljubičaste pegavosti izdanaka maline (Didymella applanata).

Kod intenzivne proizvodnje jabuke, preparat se koristi u julu ili avgustu za suzbijanje prouzrokovača pegavosti (Alternaria alternata) koja se javlja na plodovima ili (Alternaria pomi) na lišću.

Mogućnost mešanja:Signum se ne sme mešati sa preparatima na bazi cipermetrina, hlorpirifosa, fosetil-aluminijuma, dimetoata, dodina, Wuxal Aminocal-om, Wuxal Boron-om i Wuxal K-40.

Napomena:U izuzetnim slučajevima, kada su obilne kiše u vreme berbe plodova maline, kupine i jagode, zahteva se i primena većih količina Signum-a ili se skraćuje razmak između tretmana. Ako se postave folije za kiše iznad malinjaka, Signum se koristi u minimalnim registrovanim količinama za suzbijanje prouzrokovača sive truleži.

Neželjeni efekti:Preparat primenjen prema uputstvu proizvođača nema neželjene efekte.

Krenca (vreme između poslednje primene preparata i berbe, odnosno žetve): Kod višnje, krompira, paradajza, paprike, luka i salate 14 dana, dok je kod bresaka, jagoda i malina 7 dana.


Pogledajte ostale proizvode koji sadrže aktivne materije kao SIGNUM 30 G

SIGNUM 8G   boskalid 267 g/kg + piraklostrobin 67 g/kg

     VP cena/kom: 0,00 din.   MP cena/kom: 0,00 din.   Stanje zaliha: trenutno nema na stanju

CABRIO TOP 25G   piraklostrobin 50 g + metiram 550 g

Agrosava     VP cena/kom: 0,00 din.   MP cena/kom: 0,00 din.   Stanje zaliha: trenutno nema na stanju

KURSNA LISTA

dekalb
aquamax
Bayer srbija
kws
syngenta
ns seme
lg
basf
chemical agrosava

Sto-Vet klub zemljoradnika

Držite korak s vremenom. Učlanite se u Sto-Vet-ov klub zemljoradnika i dobijate brojne pogodnosti.
Učlanite se

Mala Pijaca

Prodajete prasad, piliće ili slamu?
Ili kupujete?
Na pravom ste mestu, Sto-Vet-ova mala pijaca povezuje prodavce i kupce.
Oglasi