Olakšajte sebi planiranje proizvodnje uz sajt Zemljoradničke zadruge Sto-Vet. Brzo, jednostavno i u bilo kom trenutku možete poručiti robu na našem sajtu. Pročitajte više.

Vi ste ovde:    Stovet > Tretman Semena

Dividend m 030 fs

  • SYNGENTA

Veleprodajna cena/kom:    0,00 din.

Maloprodajna cena/kom:    0,00 din.

Fungicid za tretiranje semena pšenice u cillju suzbijanja glavnice, gari i sive pegavosti lista i klasa na semenu i mladim biljkama.

  • AKTIVNA MATERIJA: difenokonazol (30 g/l)
  • Usev/zasad u kome se primenjuje: pšenica
  • Proizvođač: Syngenta

Oblik i oznaka formulacije: Koncentrovana suspenzija za tretiranje semena (FS)

Primena:

Dividend M 030 FS je sistemični fungicid sa protektivnim i kurativnim delovanjem koji se primenjuje za tretiranje semena pšenice u procesu dorade ili pred setvu, radi suzbijanja prouzrokovača glavnice (Tilletia caries), gari (Ustilago tritici) i sive pegavosti lista i klasa (Septoria nodorum), u količini od 200 ml na 100 kg semena pšenice.
Preparat se primenjuje najranije tri meseca pre setve, a najkasnije pred samu setvu semena pšenice. Dividend M 030 FS se može na istom semenu primeniti samo jednom, nakon čega tretirano seme mora biti posejano.

Način delovanja:Difenokonazol ima translaminarno delovanje, što obezbeđuje da se praparat ravnomerno raspoređuje u biljnom tkivu semena i mladih biljaka.

Preporuka za primenu:Tretirano seme ne koristiti za ishranu ljudi, riba, ptica i drugih domaćih ili divljih životinja. Tretirano seme ne ostavljati na površini zemlje.
Preparat se nanosi na seme pomoću aplikatora ili mešanjem sa semenom u zatvorenim uređajima za vlažno tretiranje semena (Slurry metod) čime se obezbeđuje ravnomerna pokrivenost semena. Preparat se nanosi na suvo i kalibrisano seme visokog procenta klijavosti koje nije prethodno tretirano drugim sredstvima za tretiranje semena.
Neposredno pre nanošenja na seme, preparat se može pomešati sa nekim drugim sredstvom za tretiranje semena.
Preparat se može mešati sa drugim insekticidima i fungicidima koji su formulisani kao tečne suspenzije za tretiranje semena (WS/FS/SC/CS) i koji su neutralne reakcije. Ne sme se mešati sa SL formulacijama pesticida (koncentratima za rastvor) i preparatima koji sadrže organske rastvarače (najčešće koncentrati za emulziju (EC).
Ukoliko se preparat, zbog vrste uređaja i načina primene ne može čist naneti na seme, može se prethodno pomešati sa vodom do odnosa 1:3 (200 ml preparata u 600 ml vode), i to tako što se u polovinu potrebne vode doda odmerena količina sredstva, a zatim se uz mešanje doda ostatak vode. Prilikom tretiranja semena i setve sprečiti kontaminaciju voda. Za tretiranje semena koriste se mašine koje obezbeđuju intenzivno mešanje semena, da bi se postiglo ravnomerno nanošenje preparata. Ukoliko se tretirano seme ostavlja za setvu u narednoj sezoni, treba pre setve proveriti njegovu klijavost.
Dividend M 030 FS se ne sme primeniti za tretiranje semena pšenice koje sadrži više od 16% vlage.

Karenca (vreme između poslednje primene preparata i berbe, odnosno žetve): Obezbeđena je vremenom primene preparata.

NapomenaPRE PRIMENE OBAVEZNO PROČITATI UPUTSTVO ZA UPOTREBU !br /> Primena iz vazduhoplova nije dozvoljena.

KURSNA LISTA

dekalb
aquamax
Bayer srbija
kws
syngenta
ns seme
lg
basf
chemical agrosava

Sto-Vet klub zemljoradnika

Držite korak s vremenom. Učlanite se u Sto-Vet-ov klub zemljoradnika i dobijate brojne pogodnosti.
Učlanite se

Mala Pijaca

Prodajete prasad, piliće ili slamu?
Ili kupujete?
Na pravom ste mestu, Sto-Vet-ova mala pijaca povezuje prodavce i kupce.
Oglasi