Olakšajte sebi planiranje proizvodnje uz sajt Zemljoradničke zadruge Sto-Vet. Brzo, jednostavno i u bilo kom trenutku možete poručiti robu na našem sajtu. Pročitajte više.

Vi ste ovde:    Stovet > Tretman Semena

Mesurol fs-500

  • AGROSAVA

Veleprodajna cena/kg:    0,00 din.

Maloprodajna cena/kg:    0,00 din.

Repelent za vrste ptica koje se hrane semenjem: fazane, gačce (vrane), prepelice, savskog galeba, svrake, golubove itd. i insekticid za suzbijanje štetočina semena i korena biljaka.

  • AKTIVNA MATERIJA: 500 g/L metiokarb, grupa: karbamati
  • Usev/zasad u kome se primenjuje: semena kukuruza, suncokreta i drugih useva
  • Proizvođač: Agrosava

OBLIK I OZNAKA FORMULACIJE: FS (koncentrovana suspenzija za tretiranje semena)

Karakteristike Princip repelentnosti se zasniva na nepovoljnom ukusu tretiranog semena ili biljaka i na ponašanju ptica. Ako je na seme kukuruza, suncokreta ili graška nanošen preparat u količini od 1%, ptice posle setve doleću, vade seme i jedu ga. Seme je nepovoljno po ukusu i već posle nekoliko pojedenih zrna ptice “pamte” da hrana ne odgovara. One zatim kricima javljaju i drugim da hranu ne treba uzimati sa tog mesta. Jednom “naučene” ptice na kojoj površini je seme nepovoljnog ukusa, izbegavaju je i kasnije, posle nicanja useva. Mesurol FS-500 je insekticid za zemljišne štetočine žičnjake (Elateridae). Ima izvesno sistemično delovanje pa suzbija neke insekte kao što su buvari (Halticidae) na kukuruzu ili šećernoj repi, muve lisni mineri (Pegomyia hiosiami) na šećernoj repi. Kao insekticid je uspešan samo do srednjih naseljavanja žičnjaka.

Primena:

Za tretiranje semena kukuruza, suncokreta ili semena drugih useva:

  • kao repelent: za odbijanje ptica koje se hrane zrnevljem. Na 100 kg semena kukuruza ili suncokreta koristi se 1 lit. Mesurol FS-500.
  • kao insekticid: na 100 kg semena upotrebljava se 1.5-2 L. Mesurol FS-500. U praksi se Mesurol FS-500 koristi i u mnogim usevima u koje rado doleću ptice (grašak u vreme punjenja mahuna zrnom, u vreme sazrevanja glavica kupusa koje su naseljene gusenicama sovica, u vreme doletanja drozdova u vinograde radi ishrane bobicama grožđa itd). Tada se seme kukuruza istretirano Mesurolom FS-500, raspoređuje u gomilicama između useva i nudi pticama kao hrana.
    • Karenca (vreme izmedu poslednje primene preparata i berbe, odnosno žetve): Tretirano seme najbolje deluje kada je sveže pripremljeno pa tretiranje treba izvesti neposredno pred setvu.

KURSNA LISTA

dekalb
aquamax
Bayer srbija
kws
syngenta
ns seme
lg
basf
chemical agrosava

Sto-Vet klub zemljoradnika

Držite korak s vremenom. Učlanite se u Sto-Vet-ov klub zemljoradnika i dobijate brojne pogodnosti.
Učlanite se

Mala Pijaca

Prodajete prasad, piliće ili slamu?
Ili kupujete?
Na pravom ste mestu, Sto-Vet-ova mala pijaca povezuje prodavce i kupce.
Oglasi