Olakšajte sebi planiranje proizvodnje uz sajt Zemljoradničke zadruge Sto-Vet. Brzo, jednostavno i u bilo kom trenutku možete poručiti robu na našem sajtu. Pročitajte više.

Vi ste ovde:    Stovet > Tretman Semena

Force 1.5 g 5/1

  • SYNGENTA

Veleprodajna cena/kom:    0,00

Maloprodajna cena/kom:    0,00 din.

Nesistemični insekticid sa kontaktnim, inhalacionim i utrobnim delovanjem za suzbijanje larvi skočibuba (žičnjaka) u šećernoj repi.

  • AKTIVNA MATERIJA: teflutrin (15 g/kg)
  • Usev/zasad u kome se primenjuje: kukuruz, šećerna repa
  • Proizvođač: Syngenta

Oblik i oznaka formulacije: Granule za direktnu primenu (G)

Primena:Force 1,5 G je nesistemični insekticid sa kontaktnim, inhalacionim i utrobnim delovanjem koji se koristi u usevu šećerne repe za suzbijanje larvi skočibuba (žičnjaka) (fam. Elateridae) u količini od 5 kg/ha tj. 50 g na 100 m2, unošenjem u zemljište pored semena u zonu redova tokom setve pomoću posebnih uređaja (depozitora).

Način delovanja:

Force 1,5 G deluje kontaktno, utrobno i inhalaciono na širok spektar štetočina u zemljištu, uz repelentno delovanje na štetne insekte koji oštećuju prizemne delove useva, kao što su buvači. Rastvorljivot u vodi je veoma mala, pa nema ispiranja preparata u dublje slojeve, već se preparat zadržava u zoni deponovanja obezbeđujući dugotrajnu zaštitu.

Teflutrin je jedina akivna materija iz grupe piretroida, insekticida niske toksičnosti, koji se koristi za suzbijanje zemljičnih štetočina. Postojano i dugotrajno delovanje, potpuna selektivnost za sve useve i širok spektar delovanja na skoro sve značajnije zemljišne štetočine čine ga idelanom sredstvom za pouzdanu zaštitu semena i mladih biljaka.

Preporuka za primenu: Primena se vrši depozitorima u zoni redova. Force 1.5 G se na istoj površini može primeniti samo jednom u toku godine, istovremeno sa setvom.

Karenca (vreme između poslednje primene preparata i berbe, odnosno žetve): Obezbeđena vremenom primene preparata u usevu šećerne repe. Radna karenca je jedan dan. Ne dozvoliti pritup domaćim životinjama na tretiranu površinu 28 dana nakon tretiranja. Granule se ne smeju ostavljati na površini zemljišta.

Napomena:PRE PRIMENE OBAVEZNO PROČITATI UPUTSTVO ZA UPOTREBU !
Primena iz vazduhoplova nije dozvoljena.

KURSNA LISTA

dekalb
aquamax
Bayer srbija
kws
syngenta
ns seme
lg
basf
chemical agrosava

Sto-Vet klub zemljoradnika

Držite korak s vremenom. Učlanite se u Sto-Vet-ov klub zemljoradnika i dobijate brojne pogodnosti.
Učlanite se

Mala Pijaca

Prodajete prasad, piliće ili slamu?
Ili kupujete?
Na pravom ste mestu, Sto-Vet-ova mala pijaca povezuje prodavce i kupce.
Oglasi