Olakšajte sebi planiranje proizvodnje uz sajt Zemljoradničke zadruge Sto-Vet. Brzo, jednostavno i u bilo kom trenutku možete poručiti robu na našem sajtu. Pročitajte više.

Vi ste ovde:    Stovet > Ratarstvo > Lucerka > Pesticidi > Herbicidi

Butoxone-db 1/1

  • AGROSAVA

Veleprodajna cena/lit:     0,00 din.

Maloprodajna cena/lit:    1.380,00 din.

Nema ocena pesticida BUTOXONE-DB 1/1

Ocenite pesticid

Trebovanje robe

Naziv njive:

Površina njive (Ha):

Unesite količinu:


Izračunajte količinu pesticida koju trebate primeniti na Vašu njivu

Naziv njive:

Unesite površinu njive u:

* Hektarima:    Ha ar m2

* Katastarskim jutrima:    jutro motika

* Lancima:    lanac motika

Unesite količinu pesticida koju želite primeniti po hektaru (u litrima):

U opisu proizvoda pročitajte preporučene doze primene. Navedene preporučene doze primene su isključivo preporuka proizvođača, a ne ZZ Sto-Vet.

Butoxone-DB je selektivni translokacioni herbicid za suzbijanje većine jednogodišnjih i nekih višegodišnjih širokolisnih korova.

  • AKTIVNA MATERIJA: 2,4-DB – natrijumova so
  • Usev/zasad u kome se primenjuje: lucerka
  • Proizvođač: Agrosava

OBLIK I OZNAKA FORMULACIJE: Sl – koncentrovani rastvor

Primena:

Koristi se za suzbijanje većine jednogodišnjih i nekih višegodišnjih širokolisnih korova u mladoj (lucerka u zasnivanju) i staroj (zasnovanoj lucerku), u količini 1,5 – 3 l/ha, tretiranjem kada lucerka dostigne visinu 10 -20 cm.

Od jednogodišnjih širokoisnih korova dobro deluje na sledeće korove: pepeljuga (Chenopodium album), teofrastova lipica (Abutilon theophrasti), vrste iz roda dvornika (Polygonum sp.), vijušac (Bilderdykia convolvulus) i jednogodišnja mlečika (Sonchus asper).

Od višegodišnjih korova dobro suzbija vrste iz roda štavelja ili kiseljaka (Rumex sp.), palamidu (Cirsium arvense), poponac (Convolvulus arvensis), ladolež (Calistegia saepium) i mlečika (Sonchus arvensis).
Zbog nedovoljne efikasnosti na gorušicu (Sinapis arvensis) i divlju rotkvu (Raphanus raphanistrum), preparat Butoxone-DB treba kombinovati sa preparatima na bazi imazetapira kao što su Pivot 100-E, Ritam, Sledor-T. Ova kombinacija poseduje dobra sinergistička svojstva tako da je ukupna efikasnost znatno bolja nego njihova razdvojena primena. U takvim kombinacijama količina primene je sledeća: Butoxone-DB 1,5-2 L/ha + Pivot 100E (Ritam ,Sledor-T) 0,5 l/ha. Preparat treba primeniti uz utrošak vode 200 -400 L/ha.
Do registracije preparata Butoxone-DB na našem tržištu nije bilo herbicida koji je bio efikasan na štavelj ili kiseljak (vrste iz roda Rumex) u lucerki i livadama. Butoxone-DB je ispoljio izrazitu efikasnost na ovaj korov.

Fitotoksičnost Butoxone-DB nije fitotoksičan za lucerku, a prilikom tretiranaj treba sprečiti zanošenja na susedne, pre svega, širokolisne gajene bilke kao što su šećerna repa, suncikret, sve povrće, i voćnjaci i vinogradi.

Karenca (vreme između poslednje primene preparata i berbe, odnosno žetve): Obezbeđena je vremenom primene preparata.

KURSNA LISTA

dekalb
aquamax
Bayer srbija
kws
syngenta
ns seme
lg
basf
chemical agrosava

Sto-Vet klub zemljoradnika

Držite korak s vremenom. Učlanite se u Sto-Vet-ov klub zemljoradnika i dobijate brojne pogodnosti.
Učlanite se

Mala Pijaca

Prodajete prasad, piliće ili slamu?
Ili kupujete?
Na pravom ste mestu, Sto-Vet-ova mala pijaca povezuje prodavce i kupce.
Oglasi