Olakšajte sebi planiranje proizvodnje uz sajt Zemljoradničke zadruge Sto-Vet. Brzo, jednostavno i u bilo kom trenutku možete poručiti robu na našem sajtu. Pročitajte više.

Vi ste ovde:    Stovet > Povrtarstvo > Pesticidi > Insekticidi

Movento 100 sc 0.05/1

 • BAYER

Veleprodajna cena/kg:     0,00

Maloprodajna cena/kg:    0,00 din.

Nema ocena pesticida MOVENTO 100 SC 0.05/1

Ocenite pesticid

Trebovanje robe

Naziv njive:

Površina njive (Ha):

Unesite količinu:


Izračunajte količinu pesticida koju trebate primeniti na Vašu njivu

Naziv njive:

Unesite površinu njive u:

* Hektarima:    Ha ar m2

* Katastarskim jutrima:    jutro motika

* Lancima:    lanac motika

Unesite količinu pesticida koju želite primeniti po hektaru (u litrima):

U opisu proizvoda pročitajte preporučene doze primene. Navedene preporučene doze primene su isključivo preporuka proizvođača, a ne ZZ Sto-Vet.

MOVENTO 100 SC je sistemični insekticid sa pretežno digestivnim delovanjem za suzbijanje insekata koji se hrane sisanjem biljnih sokova.

 • AKTIVNA MATERIJA: spirotetramat 100 g/l
 • Usev/zasad u kome se primenjuje: kruška, jabuka, breskva, paradajz
 • Proizvođač: Bayer

OBLIK I OZNAKA FORMULACIJE: koncentrovana suspenzija - SC

Način delovanja Spirotetramat je aktivna materija iz nove grupe insekticida koja se zove ketoenoli. Ovu aktivnu materiju odlikuje jedinstveno svojstvo dvosmerne sistemičnosti. Naime, primenjen preko lista, spirotetramat se usvaja i ulazi u sprovodni sistem biljke – ksilem, kojim se prenosi naviše i floem kojim prenos ide i uzlaznim tokovima ka mladom lišću, i silaznim ka korenu. Štetočine koje se hrane sisanjem biljnih sokova unose u svoj organizam aktivnu materiju koja deluje na stvaranje lipida u telu insekata. Na ovaj način, mnogi procesi u razvoju bivaju poremećeni i prekinuti (presvlačenje, poleganje jaja, stvaranje kolonija...) što za posledicu ima uginuće štetnih organizama.

Primena:

koristi se u zasadima/usevima:

 • kruške, za suzbijanje kruškine buve (Psylla pyri) u koncentraciji od 0,15%, ili izraženo kroz količinu primene 0,75l/ha/m visine krošnje. Utrošak vode je 1000l/ha(500l/m visine krošnje). Tretirati u vreme pojave prvih larvenih stadijuma štetočine (L1 i L2);
 • jabuke, za suzbijanje krvave vaši (Eriosoma lanigerum) u koncentraciji od 0,15%, ili izraženo kroz količinu primene 0,75 l/ha/m visine krošnje. Utrošak vode je 1000 l/ha (500l/m visine krošnje). Kada su u pitanju vaši, insekticid Movento treba primeniti na početku formiranja kolonija. U slučaju krvave vaši, pravi momenat tretiranja je pojava pokretnih formi, onosno početak migracije sa drveta na zelene delove biljke.
 • breskve, za suzbijanje dudove štitaste vaši (Diaspis pentagona) u koncentraciji od 0,15%, ili izraženo kroz količinu primene 0,75 l/ha/m visine krošnje. Utrošak vode je 1000 l/ha (500 l/m visine krošnje). Pojava prvih pokretnih formi („lutalica“) je trenutak kada treba primeniti Movento.
 • paradajza, za suzbijanje bele leptiraste vaši (Trialeurodes vaporariorum) u količini primene od 0,75 l/ha sa pojavom prvih jedinki.

Maksimalan broj tretiranja u toku godine je 2x za kruške, a 4x za paradajz. Razmak između dva tretiranja je 14 dana.

Priprema rastvora za tretiranje: Izmerenu količinu preparata Movento uz mešanje uliti u rezervoar prskalice koji je do polovine napunjen vodom. Rezervoar dopuniti sa potrebnom količinom vode.

Karenca (vreme izmedu poslednje primene preparata i berbe, odnosno žetve): Kruška, jabuka i breskva 21 dan; paradajz 3 dana.

Napomene:
 • zbog jedinstvenih osobina (dvosmerne sistemičnosti), Movento pruža dugotrajnu zaštitu useva. Zavisno od vremena primene i pritiska štetočine ovaj vremenski period zaštite traje od 7-28 dana.
 • Movento je odličan izbor za suzbijanje skrivenih i teško dostupnih štetočina
 • u voćarstvu se može primetiti delovanje na štetne grinje, kao prateći učinak
 • Movento je bezbedan za korisne insekte
 • ne mešati ga sa fungicidima u voćarstvu.

Pogledajte ostale proizvode koji sadrže aktivne materije kao MOVENTO 100 SC 0.05/1

MOVENTO 100 SC 1/1   spirotetramat 100 g/l

Bayer     VP cena/kg: 0,00 €   MP cena/kg: 0,00 din.   Stanje zaliha: trenutno nema na stanju

KURSNA LISTA

dekalb
aquamax
Bayer srbija
kws
syngenta
ns seme
lg
basf
chemical agrosava

Sto-Vet klub zemljoradnika

Držite korak s vremenom. Učlanite se u Sto-Vet-ov klub zemljoradnika i dobijate brojne pogodnosti.
Učlanite se

Mala Pijaca

Prodajete prasad, piliće ili slamu?
Ili kupujete?
Na pravom ste mestu, Sto-Vet-ova mala pijaca povezuje prodavce i kupce.
Oglasi