Olakšajte sebi planiranje proizvodnje uz sajt Zemljoradničke zadruge Sto-Vet. Brzo, jednostavno i u bilo kom trenutku možete poručiti robu na našem sajtu. Pročitajte više.

Vi ste ovde:    Stovet > Povrtarstvo > Pesticidi > Fungicidi

Teatar 1/1

  • AGROSAVA

Veleprodajna cena/lit:     0,00 din.

Maloprodajna cena/lit:    0,00 din.

Nema ocena pesticida TEATAR 1/1

Ocenite pesticid

Trebovanje robe

Naziv njive:

Površina njive (Ha):

Unesite količinu:


Izračunajte količinu pesticida koju trebate primeniti na Vašu njivu

Naziv njive:

Unesite površinu njive u:

* Hektarima:    Ha ar m2

* Katastarskim jutrima:    jutro motika

* Lancima:    lanac motika

Unesite količinu pesticida koju želite primeniti po hektaru (u litrima):

U opisu proizvoda pročitajte preporučene doze primene. Navedene preporučene doze primene su isključivo preporuka proizvođača, a ne ZZ Sto-Vet.

Teatar je fungicid i hromistacid sa preventivnim i kurativnim delovanjem.

  • AKTIVNA MATERIJA: azoksistrobin 250 g/l
  • Usev/zasad u kome se primenjuje: povrtarstvo, voćarstvo
  • Proizvođač: Agrosava

OBLIK I OZNAKA FORMULACIJE: Koncentrovana suspenzija (SC)

Karakteristike

Preparat Teatar je translaminarni fungicid na bazi aktivne materije azoksistobin sa preventivnim i kurativnim delovanjem.

Preparat ima širok spektar delovanja, što ga uz kratku karencu čini pogodnim za primenu u zaštiti povrća.

Teatar je u povrtarskoj proizvodnji posebno namenjen za suzbijanje bolesti kao što su plamenjače koje se brzo razvijaju.

Inhibira klijanje spora i rast micelija, a ima i antisporulaciono delovanje. Iz tog razloga, njegova primena je preventivna sa izvesnim kurativnim delovanjem na razvoj micelije plamenjače u biljnom tkivu. Da bi se izbegla pojava rezistentnosti, preparat Teatar treba koristiti u alternaciji sa aktivnim materijama koje imaju multi-site efekt kao što su fluazinam, propineb, mankozeb, itd. Teatar je našao posebnu primenu u suzbijanju bolesti maline u prvom tretiranju posle berbe, a u drugom se koristi preparat na bazi bakra kao što je Everest.

Primena:

Kod maline za suzbijanje prouzrokovača kestenjaste pegavosti i sušenja lastara maline (Didymella applanata), tokom intenzivnog porasta mladara do početka cvetanja i neposredno posle berbe maline (faze 19-55 i 91 BBCH skale) u koncentraciji od 0,075% (7,5 ml/10 l vode).

Kod vinove loze za suzbijanje prouzrokovača plamenjače (Plasmopara viticola) i prouzrokovača pepelnice (Uncinula necator) u koncentraciji od 0,075% (7,5 ml/10 l vode), tretiranjem po pojavi prvih primarnih pega, pre sticanja uslova za sekundarno zaražavanje, a za suzbijanje prouzrokovača pepelnice primenjuje se preventivno.

Kod krompira i paradajza za suzbijanje prouzrokovača plamenjače (Phytophtora infestans) i crne pegavosti (Alternaria solani), preventivno, pre ostvarivanja uslova za sekundarne zaraze ili najkasnije po pojavi prvih simptoma bolesti u koncentraciji od 0,075% (7,5 ml/10 l vode).

Kod krastavca za suzbijanje prouzrokovača plamenjače (Pseudoperonospora cubensis), preventivno, od dva prva lista (faze 12-102 BBCH skale), u koncentraciji od 0,075% (7,5 ml/10 l vode).

Preparat se u toku godine može primeniti dva puta na istoj površini.

Preparat se primenjuje folijarno, prskanjem, uz utrošak vode 600-1000 l/ha (6-10 ml/100 m2).

Druge primene:

Preparati na bazi azoksistrobina imaju širok spektar delovanja na biljne bolesti, kratku karencu i izražen fiziološki efekat (zeleni efekat) na biljke, čime zauzimaju posebno mesto u zaštiti povrća.

Tehnologija proizvodnje cveća zahteva zdrave biljke sa ispunjenim međunarodnim standardima u pogledu boje, broja latica i dužine. Preparat Teatar se može koristiti u zaštiti cveća kada dolazi do izražaja njegov zeleni efekat i fungicidna svojstva.

U proizvodnji kupina, preparat Teatar se primenjuje neposredno posle berbe za zaštitu od bolesti stabla (Didymella aplanata, Septocita rubrum).

Mogućnost mešanja:Preparat se može mešati sa većinom fungicida i velikim brojem drugih pesticida. Pre mešanja sa drugim preparatima treba proveriti njihovu kompatibilnost.

Krenca (vreme između poslednje primene preparata i berbe, odnosno žetve): Kod paradajza je 3 dana, krastavca 4 dana, maline 10 dana, krompira 14 dana i vinove loze 21 dan.


Pogledajte ostale proizvode koji sadrže aktivne materije kao TEATAR 1/1

AZBANY 250 SC   azoksistrobin 250 g/l

Agrimatco     VP cena/kg: 0,00 din.   MP cena/kg: 0,00 din.   Stanje zaliha: trenutno nema na stanju

KURSNA LISTA

dekalb
aquamax
Bayer srbija
kws
syngenta
ns seme
lg
basf
chemical agrosava

Sto-Vet klub zemljoradnika

Držite korak s vremenom. Učlanite se u Sto-Vet-ov klub zemljoradnika i dobijate brojne pogodnosti.
Učlanite se

Mala Pijaca

Prodajete prasad, piliće ili slamu?
Ili kupujete?
Na pravom ste mestu, Sto-Vet-ova mala pijaca povezuje prodavce i kupce.
Oglasi