Olakšajte sebi planiranje proizvodnje uz sajt Zemljoradničke zadruge Sto-Vet. Brzo, jednostavno i u bilo kom trenutku možete poručiti robu na našem sajtu. Pročitajte više.

Vi ste ovde:    Stovet > Folijarna Djubriva

WUKSAL BORON 1/1

WUKSAL BORON 1/1
  • AGROSAVA

Veleprodajna cena/lit:     623,64 din.

Maloprodajna cena/lit:    717,00 din.

Trebovanje robe

Unesite količinu (u litrama):

Opis:

Wuksal Boron je folijarno hranivo sa povećanim sadržajem bora

Oblik i oznaka formulacije: vodena suspenzija

Primena:

Bor je nepokretan u biljkama, a biljka ga usvaja iz zemljišta preko ksilema i kreće se zajedno sa vodom. Bor promoviše formiranje proteina, koji je potreban u održavanju meristemnog tkiva (rast biljaka); bor dospeva iz zemlje u vršne delove biljaka i u nedostatku bora dolazi do sušenja vršnih pupoljaka paradajza, paprike itd. Wuxal Boron se koristi u početku vegetacije kada je intezivan porast biljaka. Bor utiče na bolje klijanje polena i time na bolje oplođenje i pravilnije formiranje plodova. Koristi se PRED CVETANJE i time se smanjuje uvijanje paprika tipa šilja, pravilnije formiranje plodova paprike tipa babura, plodova paradajza, krastavaca, a kod vinove loze smanjuje se pojava sitnolis nosti posebno kod stonih hibrida. Bor utiče na bolji transport šećera i ulja i na njihovo skladištenje. Na zemljištima sa niskim sadržajem bora pojavljuje se truljenje šećerne repe, pucanje korena celera itd. Koristi se u fazi najintezivnijeg skladištenja šećera ili ulja, kod celera u vreme rasta korena, kod krompira u fazi pred cvetanje (krompir je ukusniji), kod uljane repice, suncokreta i masline u fazi pred intezivno nalivanje zrna, itd.

Zbog povoljnog delovanja na šećer, bor se najčešće koristi u tehnologiji šećerne repe. Naša zemljišta obično imaju do voljno bora (izuzev blizu reka gde ne dostatak bora može biti ograničavajući faktor gajenja šećerne repe). Zbog nepokretnosti u biljci bor se mora dodati folijarno ako su nepovoljni uslovi (suša ili obilne kiše) za razviće šećerne repe. Bor i kalcijum učestvuju zajedno u formiranju ćelijskih zidova i propusnosti zidova za organske materije pa sprečava neke fiziološke bolesti kao pojavu plutastog tkiva kod plodova jabuke.

Vreme i broj tretmana:Izvode se dva tretmana i to prvi kada šećerna repa dostigne fazu razvoja 4-6 listova, a drugi neposredno pred zatvaranje redova. Količina preparata po jedinici površine: 1 odnosno 2 l/ha.
Wuxal Boron se koristi od 0,5 do 1 l/ha na svim drugim usevima ili voću.

Mešanje:Wuxal Boron je osetljiv na mešanje sa drugim pesticidima. Stoga treba proveriti mešanje. Ukoliko se posle 5 minuta mešavine odvoje koristiti Wuxal Boron sam.

dekalb
aquamax
Bayer srbija
kws
syngenta
ns seme
lg
basf
chemical agrosava

Mala Pijaca

Prodajete prasad, piliće ili slamu?
Ili kupujete?
Na pravom ste mestu, Sto-Vet-ova mala pijaca povezuje prodavce i kupce.
Oglasi

Sto-Vet klub zemljoradnika

Držite korak s vremenom. Učlanite se u Sto-Vet-ov klub zemljoradnika i dobijate brojne pogodnosti.
Učlanite se

KURSNA LISTA