Olakšajte sebi planiranje proizvodnje uz sajt Zemljoradničke zadruge Sto-Vet. Brzo, jednostavno i u bilo kom trenutku možete poručiti robu na našem sajtu. Pročitajte više.

Vi ste ovde:    Stovet > Biostimulatori

AMIKSOL 5/1

AMIKSOL 5/1
 • SLAVOL

Veleprodajna cena/lit:     366,45 din.

Maloprodajna cena/lit:    460,00 din.

Trebovanje robe

Unesite količinu (u litrama):

Opis:

Amiksol je tečno đubrivo sa aminokiselinama biljnog porekla koje je sertifikovano za primenu u organskoj i tradicionalnoj proizvodnji. Amiksol sadrži L-aminokiseline biljnog porekla koje su dobijene(enzimskom) mikrobiološkom hidrolizom. Amiksol sadrži 16% slobodnih aminokiselina. Posebnim postupkom hidrolize materijala biljnog porekla, korišćenjem enzima bakterija dobijene su slobodne L- aminokiseline koje su biološki aktivne i imaju veoma značajnu ulogu u metabolizmu biljaka.

Aminokiseline koje se nalaze u AMIKSOL-u se brzo apsorbuju kroz stome i uključiju u metabolizam biljke.

Amino kiseline direktno utiču na:

 • Sintezu proteina, jer su prekursori za njihovo formiranje. Sadrže i kiselu i baznu grupu ponašajući se kao puferi, tako da održavaju pH biljne ćelije odgovarajućim. Izvor su azota za biljku, i to u obliku mnogo pristupačnijem nego neorganski azot.
 • Otpornost na stresne uslove (kao sto su visoke, niske temperature, niska vlažnost vazduha, mrazevi, napadi insekata, poplave, jaki vetrovi). Nanošenje pre, za vreme i posle stesnih uslova oporavlja i vraća u normalu fizološke funkcije).
 • Fotosintezu (Amino kiseline su fundamentalne za formiranje vegetativnog tkiva i sintezu hlorofila. Veća koncentracija hlorofila znači intezivnije procese fotosinteze. Visok nivo fotosinteze obezbeđuje brži i jači rast biljke, a sa povećanom koncentracijom hlorofila i biljke su zelenije).
 • Pokrete stoma: Stome regulišu vodeni režim biljke, apsorpciju mikro i makro elementa kao i razmenu gasova. Kada su stome zatvorene fotosinteza je na niskom nivou i transpiracija je redukovana. Metabolički balans biljke je tada negativan. Aminokiseline favorizuju otvaranje stoma.
 • Polinaciju i formiranje plodova. Povećavaju klijavost polena i dužinu polenove tube.
 • Fitohormone- Amino kiseline su prekursori i aktivatori fotohormona.

AMIKSOL SE KORISTI FOLIJARNO ILI PREKO SISTEMA KAP PO KAP:

 • 1.RATARSKE KULTURE: u količini 2-3 l/ha u fazi intenzivnog porasta 2 puta u toku vegetacije. Može se mešati sa pesticidima.
 • 2.POVRĆE I CVEĆE: u količini 1-2 l/ha na svakih 10–15 dana.
 • 3.VOĆARSTVO: u količini 2-3 l/ha u sledećem fenofazama:
  Posle cvetanja. Po formiranju plodova veličine oraha. U fazi promene boje plodova. SISTEM KAP PO KAP: 2-3 l/ha preko sistema kap po kap, 3 do 4 puta u toku vegetacije. U STRESNIM USLOVIMA: 3–4 l/ha

dekalb
aquamax
Bayer srbija
kws
syngenta
ns seme
lg
basf
chemical agrosava

Mala Pijaca

Prodajete prasad, piliće ili slamu?
Ili kupujete?
Na pravom ste mestu, Sto-Vet-ova mala pijaca povezuje prodavce i kupce.
Oglasi

Sto-Vet klub zemljoradnika

Držite korak s vremenom. Učlanite se u Sto-Vet-ov klub zemljoradnika i dobijate brojne pogodnosti.
Učlanite se

KURSNA LISTA